MobieZ ook een succes op Krajicek Playgrounds

11 december 2017

Het afgelopen jaar hebben 3 MobieZ materiaalsets gerouleerd tussen diverse Krajicek Playgrounds in Rotterdam. Met stoere materialen die meer variatie zouden moeten brengen in het aanbod op de Krajicek Playgrounds. De pilot is afgerond en zowel de kinderen als de begeleiders zijn bevraagd op hun ervaringen. En die zijn erg positief. 

Voordeel van MobieZ; meer variatie

Zowel de kinderen als de sportleiders vinden het grootste voordeel van MobieZ dat er meer variatie in het aanbod zit. Kinderen zijn in het begin zeer enthousiast. Na verloop van tijd wordt het aanbod bekender en worden ze nieuwsgierig naar de volgende materiaalset. De MobieZ materiaalsets zijn steeds na 4 maanden verplaatst naar de volgende Krajicek Playground. En die periode bleek goed om weer met een ander vernieuwend aanbod te komen. Naast het rouleren van de materiaalsets bleek ook de brede samenstelling van de materiaalsets een schot in de roos; voor elke leeftijdsgroep was er na elke wisseling weer iets nieuws beschikbaar. En ‘Als kinderen merken dat er nieuwe materialen zijn, dan komen ze er massaal op af’.

 

De top 5

De populairste materialen bij de pilot:

  • Bootcamp/crossfit
  • Knotshockey
  • Kubb spel
  • Longboards
  • Softbal

Al deze materialen hebben het prima uitgehouden op de diverse ondergronden van de Krajicek Playgrounds. Alleen Kubb spel bleek kwetsbaar bij gebruik op asfalt, maar een grasveld bleek snel gevonden. Het onderhoud bleek niet meer te zijn dan met een doekje over de producten gaan om ze schoon te houden.

Longboard Pintail

Wat heeft de pilot opgeleverd?

Eén MobieZ materiaalset was (bewust) specifiek ingericht voor de oudere jeugd. In vergelijking met de andere twee materiaalsets (die voor alle leeftijden materialen bevatten), werd deze materiaalset vooral door de oudere jeugd gebruikt. Zowel sportleiders als kinderen zouden bij een vervolg ook voor deze materiaalset kiezen voor een breder aanbod.  

Regen heeft bij buitenactiviteiten de nodige invloed op activiteiten. Zo bleken de longboards bij regen niet inzetbaar omdat de natte ondergrond te glad wordt. Helaas hebben we op het weer geen invloed … Wens is om bij een vervolg ook een aantal spellen aan de materiaalsets toe te voegen die binnen gespeeld kunnen worden.

Nieuwe kinderen op de Krajicek Playgrounds

Sportleiders zijn blij dat ze kinderen meer aan kunnen bieden dan alleen balsporten. Dat trekt ook weer andere kinderen naar de Krajicek Playgrounds. En dat is belangrijk; een zo breed mogelijke groep kinderen in beweging brengen. Mooi dat de MobieZ pilot daar een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Vervolg

Deze pilot heeft aangetoond dat MobieZ materiaalsets niet alleen binnen maar, met aangepast materiaal, ook voor buiten ingezet kan worden. Dat geeft een aanbodverrijking die zowel kinderen als begeleiders waarderen. En door het roulatiesysteem blijft het aanbod fris en aantrekkelijk.

Ben je als buurtsportcoach, combinatiefunctionaris, Krajicek skolarshipper of sportleider betrokken bij buitenactiviteiten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, stuur dan een mail naar info@mobiez.nl .