Gemeente Voorst start met MobieZ

17 augustus 2018

Basisschoolleerlingen in de gemeente Voorst gaan na de herfstvakantie kennismaken met MobieZ. Stichting Koepel sport, welzijn & cultuur start dan met 2 complete MobieZ materiaalsets die rouleren over 10 sportaccommodaties. Stichting Koepel vindt het, als exploitant van de sportaccommodaties in de gemeente Voorst, belangrijk dat kinderen kennismaken met een breed aanbod aan eigentijdse sportmaterialen. De MobieZ materiaalsets zitten vol met eigentijdse materialen.

Gemeente Voorst ondersteunt

Ook de gemeente Voorst gaat vanuit de uitvoering van de motie ‘gratis sport voor de jeugd tot en met 12 jaar’ gebruik maken van Mobiez. Een beweegcoördinator en buurtsportcoach zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het naschoolse sport- en beweegaanbod. Zij ondersteunen tevens bij de uitrol van Mobiez en leveren hierdoor een belangrijke bijdrage aan een succesvolle implementatie. 

Krantartikel MobieZ

Lease

Stichting Koepel heeft er voor gekozen om de MobieZ materiaalsets te leasen. Aanschaf van alle materialen zou een te grote aanslag zijn op het vermogen. De maandelijkse leasebedragen zijn echter prima op te brengen vanuit de lopende exploitatie.